eerste week - Reisverslag uit Freetown, Sierra Leone van Timo Zanten - WaarBenJij.nu eerste week - Reisverslag uit Freetown, Sierra Leone van Timo Zanten - WaarBenJij.nu

eerste week

Door: Timo

Blijf op de hoogte en volg Timo

03 Maart 2011 | Sierra Leone, Freetown

Hallo,

Daar is hij dan een update van wat ik doe en hoe het is.

Eerste indrukken zijn goed elke ochtend om 8 AM hebben we een briefing over wat we gaan doen die dag.

De afgelopen dagen zijn we volop bezig met voorbereidingen voor het ziekenhuis. Dat betekend uitpakken en schoonmaken. Daarna bleken en dan nog een keer bleken.

De 2e dag ben ik naar het Hospitality centrum geweest waar de tandartspraktijk is. We hebben daar matrassen gebracht. Dat is ongeveer 1,5 km van af de AFM (Africa Mercy) Freetown in. Het verkeer is anders en iedereen kijkt je aan en zwaait naar je en lacht, wij doen dat weer terug.

We hebben in de eerste paar dagen ook alle 'day volunteers' gevaccineerd tegen Thyfus dat was echt leuk, mannen waren het meest bang voor naalden. Zij gaan tijdens de werkzaam heden mee helpen op het schip.

Nog wat weetjes:

Ik slaap in een 6 persoonscabine. 2 uit Ghana, 1 uit Freetown, 1 uit Zwitserland (mijn collega) en 1 uit USA komen.

Dat mijn handen naar chloor ruiken.

Ik waarschijnlijk in het duikteam kom. (om het schip van de onderkant schoon te houden)

Alles wat ik schrijf op mijn site mijn mening is en niet dat van Mercy Ships. (dit moet officieel op mijn site staan)

Ik de Starbucks nog niet teveel gesponsord heb...... Hahaha

We op 7 maart screeningday hebben in het stadion van Freetown.

De Nederlanders Dutchies genoemd worden.

We met 3 mannelijke verpleegkundige zijn en Mercers genoemd worden.

We waarschijnlijk over 1 week beginnen met het ziekenhuis.

Groetjes en tot schrijvens

Ps Bedankt voor alle reacties

• 04 Maart 2011 - 00:07

Imko:

Gaaf dat je misschien in het duikteam komt! Zou een leuke bijkomstigheid zijn!

• 04 Maart 2011 - 06:02

Martin En Riëtte:

Hallo zoon van ons, Leuk je gisteren even te hebben gesproken. De hut is nu vol begrepen we en het is een mooi evenwicht tussen Westerse mensen en Afrikanen in cabine 4419. Tja, schoonmaken hoort er ook bij. Veel succes met de voorbereidingen voor maandag en dinsdag bij de screening in het stadion. Zal zeker indrukwekkend zijn Love u, Papa en Mama

• 04 Maart 2011 - 10:05

Marjo:

leuk dat je w.s in het duikteam komt
    zou te gek voor je zijn ,schoonmaken is natuurlijk minder.succes met alles.liefs

• 04 Maart 2011 - 11:02

Nathalie:

Leuk om van je te horen Timo! heb je ook een vast adres waar ik post naar toe kan sturen? kun je me dat mailen of vertellen?

Succes met alles, dikke knuffel van
    ons 3tjes

• 04 Maart 2011 - 13:26

Martin:

Het postadres van Timo staat in het Profiel (links boven op deze pagina)
    Groetjes, Martin

• 04 Maart 2011 - 16:07

Emiel:

Ha die Timo,

Goed om te horen dat je veilig bent aangekomen en de eerste indruk goed is (afgezien van het schoonmaken..) Nog veel succes en plezier, we'll keep in touch!

• 04 Maart 2011 - 16:49

Joany:

Timo!
    Wat leuk om te lezen wat je allemaal aan het doen bent. Veel, maar leuke voorbereidingen!
    Beter Chloor, dan andere vloeistoffen die op A2 wel eens voorkomen :-/ Hahahah
    Duikteam? Gaaf, weer een ervaring rijker.
    Heb je leuke collega's?
    Doe rustig aan en pas goed op jezelf!

Groetjes Joan

• 05 Maart 2011 - 12:13

Tim:

Hee Timo!! :)
    Tof dat je duik brevet daar ook nog nuttig is! :)

Succes met de voorbereidingen!! :) schoonmaken hoort er nou eenmaal bij he.

ps. heb via yousendit.com het nieuwe album van blof gestuurd, misschien dat je die kan luisteren als je pauze heb of een volgend reisverslag aan het schrijven ben

x tim

• 06 Maart 2011 - 15:09

Ruup:

super tof man!

weetje: van bleken worden die mensen echt niet wit, is allemaal al getest.
    Maar zet hem op met bleken!

Het duik team, das gevaarlijk.. eerst is het de onderkant van de boot schoonmaken, vervolgens de wc's. Ik heb je gewaarschuwd!
    hey en hoe worden de duitsers genoemd?

groeetjes ruben

• 06 Maart 2011 - 18:33

Ingeborg En Fam:

Leuk om de berichten te lezen en de foto's te zien!! Ik zal geregeld kijken of er nog iets nieuws bij staat en je belevenissen met veel interesse volgen!! (Omdat ik eigenlijk heel stiekum af en toe wens dat ik vroeger toch een andere beroepskeuze had gemaakt......en in je tassen mee had gewild......;)). We denken aan je en wensen je heel veel succes met alles!!

Dikke knuffel uit Louisendorf!!

• 07 Maart 2011 - 16:34

Wout & Anja:

Hoi Timo!
    Wat lekker om je up-dates te lezen!
    Veel werk aan de winkel maar wel nodig om straks alles goed te laten draaien.
    Een duikteam om de boot schoon te maken, ja natuurlijk.....daar zou je toch zo niet meteen aan denken.
    Lijkt ons een heel avontuur maar wel super als je erbij zit!
    Succes man!
    Liefs uit Lisse.

• 07 Maart 2011 - 22:58

Gert-Jan En Gerda:

He Timo, we willen je onwijs veel zegen toewensen daar. Be a blessing!
    dikke knuffel vanuit Dordrecht

Timo

ik ga met Mercy Ships voor een half jaar naar Sierra Leone, om daar als verpleegkundige te werken op de Africa Mercy. Kijk voor meer infor ook op www.mercyships.nl Contactpersoon in Nederland: M van Zanten mail: mvzanten@versatel.nl Via de Mercy Ships Holland heb ik het volgende postadres: Timo van Zanten Mercy Ships Holland M/V Africa Mercy – Dept. Hospital Strevelsweg 700/317 3083 AS Rotterdam Voor pakketjes svp duidelijk vermelden CONTAINER. Dan gaat het doosje mee met de containers die met enige regelmaat vanuit Rotterdam naar Sierra Leone varen. (als dat er niet opstaat, wordt het pakket via DHL verzonden en zal ik de kosten moeten betalen. Natuurlijk zijn brieven en kaarten zeer welkom en die kunnen zonder enige aanvullingen naar bovenstaand adres worden gestuurd. Ik kijk uit naar de postbode!

Actief sinds 24 Nov. 2010