Weekend inzicht!!
Door: Timo
Blijf op de hoogte en volg Timo
10 Maart 2011 | Sierra Leone, Freetown
Alweer een update maar niet zo'n lange als vorige keer.
Bedankt voor jullie mailtjes en reacties. Het is erg goed om te zien dat jullie het zo volgen.
Dinsdag hadden we geen screeningday dus zijn we weer aan het werk gegaan in het ziekenhuis. We hadden in de ochtend een meeting om te praten over wat er maandag is gebeurd. Er is nog steeds gelegenheid om er over te praten als dat nodig is.
Woensdag in de ochtend zijn we het donkere water in gegaan. Je kan niks zien zonder lamp. Geen oriëntatie. Ik was eerst wel ff bang maar daarna ging het prima. We zijn met z'n 2e onder de boot door gezwommen. Daarna zijn we op zoek gegaan naar de water intake voor de airco. Die hebben we schoongemaakt. (met we bedoel ik Maaike en Timo) Er is geprobeerd om een soort kooi te laten zinken en die dan over de water intake te schuiven maar ze bleven drijven (ze waren gemaakt van hout) ze zijn bezig met een kooi van staal te lassen. Daar moeten we nog op wachten.
Zoals jullie konden zien hadden we in de avond van 19.00 t/m 21.00 uur een open huis van het ziekenhuis. We hebben allerlei activiteiten georganiseerd.
Ik was onderdeel van A nurse for a day.
Er waren 5 opdrachten die gedaan moesten worden bij de patiënt die in bed lag.
- Temperatuur op meten
- Verband verwisselen
- Medicatie geven
- Longen beluisteren
- Op de Po (naar de wc op het bed!)
Mijn taak was Charge Nurse Weirdo spelen met Captain C.U.P.P. en wij waren de hoofdverpleegkundige op de kamer.
De deelnemers die mee deden.Deden mee aan een race.
Van limonade en van koffie hadden we urine en diarree gemaakt die hebben we in een spuit gedaan en onder de dekens verstopt.Dat werd dan in de po gedaan net echt....! We hebben ontzettend veel lol gehad.
Vandaag zijn we gestart met oriëntatie/ training voor werken op de Ward (afdeling)veel informatie maar wel weer leuk. Weer ouderwets leren en rekenen. Testje maken enz.
Vanavond Community meeting. Dat houd in dat we met z'n alle van het schip bij elkaar komen om te zingen en te luisteren naar een van de sprekers. Daarna ga ik sporten met een collega. Kilootjes er af fietsen.
Weetjes:
Maandag komen er 20 kinderen voor orthopedie. Dan gaat het echt beginnen.
Ik het eten goed verdraag als je begrijpt wat ik bedoel............
De koffie erg lekker is van de Starbucks.........
Ik al steeds meer mijn plekje vind.
Groetjes Timo
10 Maart 2011 - 19:57
Nathalie:
Heej Timo,
Leuk om steeds je verhalen te lezen en zo op de hoogte te blijven.. We bidden voor de komende screening dagen dat het beter mag verlopen.. Lijkt me inderdaad erg confronterend om zoveel wanhoop mee te maken.. De mensen hebben w.s allemaal maar 1 kans op een operatie waardoor ze allemaal uit wanhoop zo reageren. Best moeilijk dat je niet iedereen kan helpen!
Dapper hoor! duiken onder de boot door om hem schoon te maken.. ik zou het niet na doen, haha.
Leuk om de foto's te zien en zo te horen begin je inderdaad je plekje te vinden! goed om te weten
We bidden voor je,
veel liefs Ednilson en Nathalie
kusje van Sara -
10 Maart 2011 - 20:16
Marjo:
hoi timo,
fijn om te lezen dat je je al een beetje thuis gaat voelen,en dat jullie ook veel lol hebben met elkaar.
heb je geen last van de malariapillen/
gelukkig dat het eten goed valt dat moet je ook altijd maar afwachten.
dat duiken lijkt mij erg eng ik zou het niet graag doen.succes verder met alles,leuk om zo alles te volgen van je
hou ons op de hoogte
liefs marjo -
10 Maart 2011 - 20:27
Christa:
Hey Timo, ben erg onder de indruk van wat je allemaal beleeft en er zo goed over schrijft. Blijf dan doen want dan kan je de gebeurtenis van die screeningdag en alle indrukken van de lokale bevolking een beetje van je afschrijven.
Ja als ik die foto van je zie in het roze met een dikke buik, dan heb je er wel veel af te fietsen....
Leuk dat jullie zo veel lol hebben met elkaar, je hebt me wel wat ideetjes gegeven wat je met limonade en koffie kan doen!
Timo, pas goed op jezelf en veel sterkte met het werk als het echt gaat beginnen, je kan het! Ik kijk weer uit naar je volgende update.
Groet Christa -
10 Maart 2011 - 21:59
Wout & Anja:
Hoi Timo,
Prima afwisseling .....even lekker lol hebben met elkaar na alle spanningen eerder deze week.
Dat duiken lijkt ons een avontuur op zich, wat een ervaring!
Fijn dat je je draai zo goed aan het vinden bent.
Liefs,
Wout & Anja -
11 Maart 2011 - 10:27
Amieke:
Ha Timo, wat maak jij veel mee en je bent er nog maar net, we zijn erg trots op je !!
Even iets over hier, Jack heeft een auto ongeluk gehad, gelukkig met gekneusde ribben en de schrik ervan afgekomen. De auto is total loss, maar dat is niet belangrijk. Rare gewaarwording om politie en ambulance aan te treffen bij Jack, twee dagen buikpijn van gehad en Jack is af en toe aangedaan, dat heeft tijd nodig. Jij heel veel succes en sterkte! lieve groet van ons allen! -
14 Maart 2011 - 13:13
Gerda Lelieveld:
Ha Timo,
Leuk om te zien en te lezen dat je je plekkie hebt gevonden.
Zag tot mijn grote verbazing dat je een horloge om had terwijl je een blauw pak draagt (OKpak??). Je weet dat dit op hygienisch gebied niet is toegestaan :-). Hier geldt dus de uitspraak; als de kat van huis is, dansen de muizen....
Hoop dat je nog heel veel leuke, leerzame dagen gaat meemaken.
Blijf je zeker volgen.
groetjes
Gerda -
14 Maart 2011 - 16:12
Alide En Carin:
Hoi Timo,
Leuk om je reisverslag te lezen en je foto's te zien. Voorlopig ben je nog erg herkenbaar!
We wensen je veel plezier en een goede tijd!
Groetjes