Nog steeds naar mijn zin. - Reisverslag uit Freetown, Sierra Leone van Timo Zanten - WaarBenJij.nu Nog steeds naar mijn zin. - Reisverslag uit Freetown, Sierra Leone van Timo Zanten - WaarBenJij.nu

Nog steeds naar mijn zin.

Door: Timo

Blijf op de hoogte en volg Timo

17 April 2011 | Sierra Leone, Freetown

Hoe gaan dit? Dat is Zuid –Afrikaans………… Hoe gaat het?

Het is al weer een week geleden dat ik iets heb geschreven. Hebben jullie me gemist? Het was weer een bezig weekje.

Eye-sreening op maandag. Ging iets moelijker er was veel zon waardoor degenen die screenden de ogen moeizaam konden zien. De doorstroom ging erg langzaam. Dan zeggen we T.I.A. (This Is Africa) nee geen T.I.A. zoals we die kennen in het ziekenhuis op Neurologie.

General is begonnen!!!!!!! Dat betekend dat we buikhernia’s opereren. Net of ik thuis ben. Ik heb maar 2 dagen op de afdeling gewerkt. Ik zou afgelopen weekend nachtdienst hebben, maar mijn leidinggevende had gevraagd of ik doordeweeks nachten wilde draaien. (Ze hebben al door wie ze moeten vragen) Nee zeggen vind ik toch soms wel lastig. Ik had 1 avond een nieuwe verpleegkundige die met mij meeliep. Erg leuk om weer iemand dingen te leren en ik kan ook weer van hun leren het is een wisselwerking.

Stroopwafels en speculaas in de winkel!!!! Jah dat is binnen 2 uur uitverkocht! Ik had hele lieve collega’s die aan mij dachten en een pakje stroopwafels kochten terwijl ik aan het werk was. Dus ik had twee pakjes van 10. Zijn nog niet op.

Donderdag ben ik met de taxi naar het strand geweest. Daar hebben we wat vissers geholpen met het binnen halen van hun net. De taxi driver ging door allerlei straatjes, waar je in de nacht liever niet wilt zijn, maar was weer een avontuur.

Het leven gaat door!

Daar werden we maar weer eens aan herinnerd afgelopen week. Bij de moeder van een collega is hersenkanker geconstateerd! Ze moesten helaas halsoverkop naar huis in de USA. Erg verdrietig. Je ziet door dit soort dingen heel erg goed dat we een community zijn en we konden om deze collega en zijn vrouw heen staan en helpen waar nodig. Ze zijn vrijdag vertrokken en na 30 uur reizen waren ze thuis!

Zaterdag ben ik naar de gevangenis geweest. Gebouwd voor 300 gevangenen maar er zitten er 1300. We waren daar tijdens een kerkdienst. Er waren zo’n 80 gevangen. We deelde een gedeelte uit Filippenzen dat geschreven is vanuit de gevangenis. Er waren een aantal jongeren die hun getuigenis vertelde. 1 jongen die had zijn leven aan Jezus gegeven 2 weken geleden. Hij vertelde dat voor die tijd hij veel agressie in zich had, sinds 2 weken had hij rust, in zijn lichaam en hart. Deze jongen is dan weer een getuigenis voor zijn celblock. 60 jongens kwamen naar voren voor gebed en we mochten voor ze bidden. Toen weer terug naar het schip; een tochtje van 2 uur.

Zondag heb ik lekker een lui dagje gehad. Uitslapen, chillen enz.

Maandagochtend heb ik tijdens de Communication- Meeting gitaar gespeeld en gezongen. In de middag hebben we een duik gemaakt. We sprongen vanaf het Dock in het water 3 tot 4 meter hoog. Dit was echt gaaf. We konden dit keer echt niks zien. Het was echt heel gevaarlijk. Stroming en geen communicatie! We hebben de duik na 15 min afgebroken. Doorgaan is spelen met je leven!!!!

Deze keer een kort verslag tot de volgende keer. Ik zie uit naar jullie reacties!

Weetje dat:

Ze hier in kerk niet kijken op een uurtje langer!

Ik elke dag denk aan mijn lieve vader en natuurlijk ook moeder en fam.

Ik vandaag 2 naalden in me heb gekregen tijden een training voor het starten van een infuus.

Mijn baard niet meer zo lang is als dat die was, hij is verdwenen.

Ik nu al zeker 7 weken wacht op mijn pakketje met drop en stroopwafels!!! T.I.A.

De stroopwafels en dropjes mogelijk gesmolten zijn………

Dikke kus Timo

• 18 April 2011 - 22:49

Leo:

Hoi Timo,
    Leuk weer een reisverslagje van je te lezen. Ik zie op de foto's dat je nu een mooie 'Dashiki' hebt. Ziet er goed uit. De inhoud van dat pakketje wordt misschien wel een heel interessant artikel...'dropwafels'...hmmmm!
    Groetjes uit Californië.

• 19 April 2011 - 08:24

Emiel:

Timo! Goed om weer eens wat te lezen man :) Heb net ook eens alle foto's bestudeerd. Mooie en bijzondere plaatjes moet ik zeggen! Veel plezier en succes nog, groeten!

• 19 April 2011 - 10:15

Oma:

lieve Timo, wat leef je toch in een andere wereld. Wat zou ik graag een kijkje achter de schermen nemen. Gelukkig laat jij ons een heleboel zien.
    Doet de airco het weer zonder problemen? Is de zee lekker om in te zwemmen, geen grote golven? Je pap en mam houden ons gelukkig ook op de hoogte.
    liefs en knuffel oma en opa

• 19 April 2011 - 11:39

Marjo:

hoi timo fijn weer wat te horen van je
    hopenlijk mis je ons ook een beetje en niet alleen de stroopwafels,drop en je ouders.je hebt weer veel meegemaakt lezen we gelukkig ook af en toe tijd om te chillen liefs weer marjo

• 19 April 2011 - 18:07

Masja En Arjan:

Hoi Timo!

Wat een bijzonder verhaal weer. Wat maak jij een hoop mee en weet dat God er voor je is. Wat ontzettend gaaf om te lezen dat jullie voor 60 mensen mochten bidden in de gevangenis. God is grote dingen aan het doen met behulp van jullie.
    We missen je inderdaad maar je verzet ontzettend goed werk.
    Liefs
    Masja, Arjan, Noa en Lucas

• 19 April 2011 - 19:22

M&M :

Timo!!!!

We missen je!
    Leuk om je verhalen te lezen zeg!
    Wij gaan hier nu ook richting Afrikaanse temperaturen hoor, het was zelfs 25 graden vandaag! ;)
    Nou veel succes weer!!!
    groetjes en veel liefs!

• 22 April 2011 - 16:59

Patricia:

heey timo, wat leuk weer om je verhalen te lezen!! sommige mensen zijn echt zo verminkt, ontzettend bijzonder dat jullie met het team deze mensen kunnen helpen!
    die meter op de foto lijkt wel een poct, is het ook denk ik? en jeetje dat je een nachtdienst fan bent!
    ga zo door! veel succes en geniet van de stroopwafels, kleine hapjes. groetjes van zuster patricia

• 22 April 2011 - 23:29

Timo:

Patricia> dat is de voor loper van onze HB meter!

Grappig vind je niet

• 24 April 2011 - 06:33

Hans En Nel:

Hoi Timo,

Net naar de Paasjubel geweest.
    De Heer is waarlijk opgestaan!! prachtig weer zon kwam mooi op. Weet niet hoe jullie het daar vieren maar een mooi paas feest voor jullie allemaal.
    Liefs Hans en Nel

• 25 April 2011 - 09:16

Julia:

gaat het goed ?
    ik vind sommige foto's best eng vind jij dat niet eng ?
    vorige week heb ik een wedstrijd op mijn lievelings pony gehad
    en over 2 weken heb ik de antreetoets
    groetjes julia

• 26 April 2011 - 17:28

Noah:

lieve Timo, ik vind het heel goed wat je doet, het is ook wel stoer. Ik mis je wel heel erg. Wanneer kom je terug?
    Met mij gaat het goed. En hoe gaat het jou..
    liefs Noah.

• 27 April 2011 - 17:08

Rens:

Hey Timo,

Goed om te zien dat ik boven je bed hang! Wat halen die vissers allemaal naar binnen in hun net? Geniet van de komende tijd!

Gr Rens

• 28 April 2011 - 06:36

Maureen:

Hee Timo,
    Even snel een berichtje: Wist je dat:
    - ik zo ga sporten met je moeder
    - ik nog wel 3 stroopwafels heb liggen voor je
    - ik nog een rekentoets moet maken, dus uit frustratie ik die stroopwafels maak op eet
    -ik bij herman boon geweest en van m'n burn out en pheiffer, zonder gebed genezen ben !!!
    - dit duurde zeker wel 2 dagen eer ik daar achter was..
    Byby groetjes van ons allen

• 29 April 2011 - 21:55

Dolf En Bets:

Ha Timo,leuk je reisverslagen! je maakt van alles mee, gelukkig heb je ook nog tijd tussendoor om even te chillen. Leuke foto's ook, krijgen we zo ook een beter beeld van het wereldje waarin je verkeert. Succes met alles, and..keep up the good work!
    liefs Dolf en Bets

Timo

ik ga met Mercy Ships voor een half jaar naar Sierra Leone, om daar als verpleegkundige te werken op de Africa Mercy. Kijk voor meer infor ook op www.mercyships.nl Contactpersoon in Nederland: M van Zanten mail: mvzanten@versatel.nl Via de Mercy Ships Holland heb ik het volgende postadres: Timo van Zanten Mercy Ships Holland M/V Africa Mercy – Dept. Hospital Strevelsweg 700/317 3083 AS Rotterdam Voor pakketjes svp duidelijk vermelden CONTAINER. Dan gaat het doosje mee met de containers die met enige regelmaat vanuit Rotterdam naar Sierra Leone varen. (als dat er niet opstaat, wordt het pakket via DHL verzonden en zal ik de kosten moeten betalen. Natuurlijk zijn brieven en kaarten zeer welkom en die kunnen zonder enige aanvullingen naar bovenstaand adres worden gestuurd. Ik kijk uit naar de postbode!

Actief sinds 24 Nov. 2010