Oeps!!!!
Door: Timo
Blijf op de hoogte en volg Timo
04 Mei 2011 | Sierra Leone, Freetown
In het vorige verhaal vertelde ik van het meisje die een steen had ingeademd. Het verhaal was niet geheel juist. Hieronder een relaas van een collega
Ze had tijdens het spelen een steentje, dat ze in haar mond had, ingeademd. Nu zat het dus vast in haar long. Aan boord doen we helemaal geen longoperaties, maar toch was er via een bronchscopie geprobeerd het steentje te verwijderen. Na een urenlange poging die tot niets leidde werd opgegeven.
Tijdens haar opname waren er meerdere spannende momenten. Zo was er een nacht waarin de tube waarmee ze beademd werd verstopt was geraakt. Een van de verpleegkundigen die die avond had gewerkt, was net daarvoor wakker geworden en was rusteloos en had het gevoel naar de IC te gaan. Na eerst wat te drinken gehaald te hebben, besloot ze toch maar aan haar unheimisch gevoel toe te geven en even langs te gaan.
Op hetzelfde moment was er ‘toevallig’ een kinderverpleegkundige van een andere afdeling die naar de IC ging. Juist op het moment waarop die meiden de IC binnenliepen, was de tube echt verstopt aan het raken. De IC verpleegkundige die werkte, was niet gewend te zorgen voor kinderen, waarbij dit schijnbaar vaker gebeurd en waarbij de tube verwijderd moet worden, in tegenstelling tot wat er bij volwassenen wordt gedaan. De juiste mensen waren dus op het juiste moment zomaar aanwezig.
Maar nog steeds was de patiente niet van haar probleem af. Na veel gebed en beraad kwam er een bijzondere oplossing. In Engeland was er iemand bereid om te betalen voor het invliegen van een long-chirurg vanuit Kenya. De chirurg had nog nooit van Mercy Ships gehoord, maar via via was hij tevoorschijn gekomen en gevraagd. Op zaterdag werd dit allemaal geregeld, de chirurg arriveerde op zondagmiddag en maandagochtend vond aan boord de eerste longoperatie plaats.
Het herstel verliep zo voorspoedig en wonderlijk snel! Een paar dagen laten werd het meisje ontslagen en liep vrolijk met haar ouders het schip af.
Groetjes Timo
(met dank aan Maaike)
07 Mei 2011 - 19:14
Gerda Lelieveld:
Ha Timo,
Wat leuk dat je het zo naar je zin hebt.
Geniet ervan, voordat je het weet sta je weer op de A2:-)
groetjes
Gerda -
08 Mei 2011 - 19:00
Familie Tims:
Hoi Timo
Nog 100 dagen wat gaat de tijd snel. Voor jou ook denk.
Mooi om je verhalen te lezen. Het was hier vandaag weer een warme moederdag. Tot jet volgende verslag en blijf voorzichtig met duiken.
groetjes Helma -
09 Mei 2011 - 19:38
Jaap En Corrie:
Lieve Timo!
We genieten elke keer weer van je verslag. Eigenlijk zouden we allemaal zo'n verslag moeten maken van de dingen die om ons heen gebeuren, want dan zouden we er w.s. meer oog voor hebben en wat langer bij de bijzondere dingen stil staan die gebeuren.....We missen je in het muziekteam....neem je wat mooie liederen voor ons mee? In de gemmente gaat het goed. Elke dienst gebeuren er wel weer mooie dingen. Laatste tijd veel gasten in ons midden en afgelopen Paasdienst hebben er twee mensen hun leven aan Jezus gegeven. Super hé! Vorige week maakte je Vader ons atent op een uitzending van Mercy Ships op discovery te zien. We hebben met veel plezier gekeken en zagen bij wijze van spreken jou daar op de boot aan het werk. Het was erg interessant en gaf een goed beeld van het werk daar. Alhoewel er niet over de drijfveer van de mensen gesproken werd, kon je de blijdschap van de gezichten aflezen.
Lieverd, het ga je goed....tot schrijfs. -
12 Mei 2011 - 19:27
Oma:
Hoi kleinzoon, ik was te druk om direct te reageren. Maar ik geniet steeds van je verhalen. Wat zou ik graag even om een hoekje willen kijken hoe alles daar gaat. Gelukkig laat jij het zien door je verhalen.
Wij hebben de film niet gezien. En ook de volgende keer kunnen we niet kijken want dan hebben we de generale van het Promz concert. Heel spannend allemaal. Je ouders komen dan ook hier. Ook Gert en marjon zijn van de partij. Natuurlijk ook Amieke en Jack want Julia doet ook mee met het concert, zij zingt in het schoolkoor.(60 kinderen)
Doe alsjeblieft voorzichtig met het duiken. Jammer dat het water zo troebel is en er soms zo'n sterkte stroming staat. Je bent nu al aan het aftellen geloof ik. Wat gaat de tijd toch snel. Geniet maar van deze unieke ervaring. We denken aan je. dikke knuffel van oma en opa -
12 Mei 2011 - 21:11
Nel:
Lieve Timo,
Wij van de donderdag ochtend gebeds groep willen je bemoedigen en aangezien een kaartje, een beetje lang onderweg is doen we het op deze manier.We zijn super trots op je en genieten van elk bericht we wensen je Gods zegen en weet dat we voor je bidden.
Zelfs als ik vleugels had en ging wonen aan de andere kant van de zee,
zou ik U daar ontmoeten U zou mij vast houden en Uw rechterhand zou mij stevig leiden
Stel dat ik zei dat de duisternis op mij kon vallen,dan zou het nog licht om mij heen zijn.
Ook de duisternis kan niets voor U verbergen.Voor U is de nacht net zo licht als de dag en de duisternis betekent niets voor U.
Psalm 139:9-12
Liefs van Corrie, Joke en Nel